diumenge, 4 de novembre del 2012

3r Premi de Civisme Jaume Ciurana 2011

El programa de Voluntariat de la Biblioteca, en totes les seves modalitats, ha estat guardonat amb el tercer premi de Civisme Jaume Ciurana 2011, en la modalitat en favor de les persones, que concedeix el Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya. El premi és un reconeixement a la tasca de voluntariat amb els joves que duem a terme des de fa 18 anys.

El lliurament dels guardons va tenir lloc el dilluns, 22 d’octubre, a l’Auditori Nacional, al qual van assistir treballadors de la biblioteca, voluntaris i la directora, Mercè Escardó, les regidores Sònia Lloret i Àfrica Martínez, i l’alcalde, Sergi Mingote.


Els Premis de Civisme tenen l’objectiu comú de promoure el civisme i pretenen potenciar totes aquelles actituds que tenen a veure amb el respecte, la tolerància, l’educació, la sensibilització, el patriotisme, la cultura o la urbanitat i tots aquells valors que estimulen i afavoreixen una bona convivència. Alhora, aquests guardons també volen fomentar en el jovent el gust per les responsabilitats, la capacitat associativa, la cooperació i l’esperit de servei, i també el compromís envers la societat i l’estimació i el respecte per la natura. 



El premi té una dotació econòmica de 700 euros.

Moltes felicitats a tots!!

Sobre el Voluntariat...

Des dels seus inicis la biblioteca va oferir sempre als infants que poguessin jugar a biblioteques per tal que se la fessin més seva i aprenguessin com funciona, quines són les regles, etc. Durant el curs 1994-1995, 11 anys després de la seva inauguració va sorgir la idea que els usuaris que havien rebut acolliment, contes i acompanyament per al seu pas per la biblioteca, poguessin donar el seu temps i el seu amor a altres usuaris necessitats a través de la lectura i, principalment, a través dels contes.

Va aparèixer així el Voluntariat de la Biblioteca Can Butjosa amb el programa de Bibliomòbil. El curs 1995-1996 va aparèixer l’Apadrinatge i la Mercè va fer la declaració d’intencionssobre el voluntariat i es va començar a formar un grup de joves voluntaris que donaven servei a altres membres de la seva comunitat. Aquell mateix any es va començar el curs de formació de voluntaris que a durat fins a dia d’avui.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada